Sluiten
Van Belle

Over ons

Al bijna een halve eeuw is Van Belle NV een gevestigde waarde op het gebied van houtbewerkingsmachines. De superieure kwaliteit van de werktuigen in combinatie met een uitstekende service maakt van dit familiebedrijf een topspeler in België en ver daarbuiten.
Over ons

Hoe Van Belle uitgroeide van een kleinschalige verdeler naar een topspeler in de Belux

Al jaren staan wij ten dienste van tevreden klanten door ons aanbod kwalitatieve houtbewerkingsmaterialen aangeboden over heel België en Groothertogdom Luxemburg. We kiezen er bewust voor ons te specialiseren in een gelimiteerd aantal merken. Dit om de hoogste graad van kwaliteit en service te kunnen leveren aan ons cliënteel. Zo verdelen we al meer dan 45 jaar het Duitse topmerk Weinig. Om u tevens bij het schuurproces te ondersteunen is het Zwitserse Kündig aan ons portfolio toegevoegd. Dit merk staat garant voor hoogwaardige schuurmachines. Daarnaast is de verdeling van de traditionele machines van Panhans Hokubema toegevoegd aan ons assortiment. Hiertoe behoren de vlak- en vandiktebanken, paneelzagen en toupies. Sinds 2008 mogen wij ons de exclusieve verdeler in België noemen van Weima. Deze Duitse fabrikant staat bekend voor zijn briketteerpersen en houtafval brekers. Wij stellen hoge kwaliteitseisen aan al onze merken en machines. Voor Van Belle NV is deze belofte de start van een waardevolle samenwerking met al onze klanten.
1971

Opstart
Jean Van Belle

Jean Van Belle, oprichter van de onderneming, verkoopt zijn eerste Weinig vierzijdige schaafmachine. Het begin van een mooi en sterk verhaal dat in 2021 zijn 50ste kaars mag uitblazen.
1995

Voortzetting activiteiten door Rudy Van Belle

Rudy neemt Van Belle NV over en wordt op 29 jarige leeftijd de nieuwe zaakvoerder. Hij zorgt voor een frisse wind in het bedrijf en een verdere uitbouw van de onderneming.
2000

Friulmac

Het assortiment breidt verder uit. Van Belle wordt exclusieve verdeler van Friulmac in België. De eerste exclusieve samenwerking voor Van Belle met een Italiaanse machinebouwer. De focus op kwaliteit wordt niet uit het oog verloren.
2001

Panhans Hokubema

Eén jaar later mogen de klanten zich aan nog een nieuwe telg in de Van Belle familie verwachten. De Duitse machineproducent Panhans Hokubema wordt aan het portfolio toegevoegd.
2001

Kündig

Het succes van Van Belle blijft groeien want in hetzelfde jaar startten ze een exclusieve samenwerking met Kündig. Dit Zwitserse topmerk produceert breedband- en kantenschuurmachines van superieure kwaliteit. Het aanbod van Van Belle NV breidt verder uit.
2008

Weima

Enkele jaren later kiest Van Belle ervoor om hun aanbod uit te breiden en een nog breder doelpubliek aan te spreken. Hiervoor gaan ze een exclusieve partnerschap aan met het Duitse bedrijf Weima. Zij specialiseren zich in de productie van machines voor het verwerken en briketteren van al uw houtafval.
2021

Nieuwe huisstijl

Na bijna 30 jaar onder het bewind van Rudy Van Belle gaan de plannen van start om het bedrijf in een nieuw jasje te steken. Om dit te verwezenlijken kiezen ze voor een vernieuwde website en huisstijl. Een samenwerking met Gill Steens wordt aangegaan om alles een frisse en moderne look te geven.
Kennismaking

Medewerkers

Ons team van experten staat klaar om je te helpen.
Rudy Van Belle
Zaakvoerder
Rudy De Saeger
Verkoop & dienst na verkoop
Linda Hemmeryckx
Secretariaat
Caat Van Belle
Boekhouding
Miel De Greef
Verkoop
Jeroen Pletinckx
Ing. Elektromechanika
Koen De Vidts
Ing. Elektromechanika
Oscar
Mascotte
Filip
Technieker
Nico
Electro Mechanieker
Vasil
Technieker

Gekend als een leverancier van kwaliteit

Wij zijn er bovendien van overtuigd dat bij de levering van hoogkwalitatieve machines een hoogkwalitatieve service hoort.

Neem contact met ons op

Kom jij ons team versterken?

Neem een kijkje op onze vacaturepagina. Wie weet zijn we wel op zoek naar jouw profiel.

  • Marktconform salaris
  • Veel uitdagingen
  • Aantrekkelijke extra's
Vacatures
1000+
Tevreden klanten
7
Leveranciers
50+
Jaar actief
Over ons

Werkplaats

Benieuwd hoe het eraan toe gaat?

Op zoek naar kwaliteit?

Aarzel dan niet om ons te contacteren